Een hele week helemaal voor jezelf

Mindfullness op vakantie in de natuur in zuid Portugal

 

Recharge je lichaam en je geest – Laad jezelf helemaal op met een heerlijke verwen vakantie waarvan je uitgerust en vol energie terugkomt.

Een week van ontspanning, rust, gezond eten, ontspannende workshops over gezond leven, zorg voor je lichaam en je geest, en als je wilt nog wat activiteit in de prachtige omgeving van Portugal Nature Lodge in zuidwest Portugal.

Dit retreat is perfect voor iedereen die even helemaal weg wil zijn van het drukke leven van alledag, die even goed wil zorgen voor zijn of haar lichaam en wil leren hoe dat te doen, en helemaal uitgerust en vol energie terug te komen van vakantie.

Het is voor mannen en voor vrouwen, voor stellen, voor vrienden, maar je kunt ook alleen terecht. De begeleiding is heel individueel, het is een retreat voor kleine groepen.van maximaal 8 personen.

Je kunt lekker op jezelf zijn, heerlijk genieten van de prachtige plek en zo weinig mogelijk doen, maar je kunt er ook op uit gaan, leren surfen of suppen op de rivier, of een lange wandeling maken. Het is een retreat voor iedereen die een paar dagen wil ontspannen en wil genieten van een gezond leven.

De voeding gedurende deze week is volledig plantbased en zo samengesteld dat je je lichaam een schoonmaakbeurt geeft van binnen, een lichte detox. Je hebt geen honger maar overvoert je lichaam deze dagen met voedingsstoffen die het nodig heeft, terwijl we de slechte dingen weglaten.

Aan het eind van de week zal je je geweldig voelen

Opstaan als de zon nog niet zo fel is en de natuur aan het wakker worden is. Alles is zo vredig. Even in alle rust genieten van het uitzicht vanaf je eigen terras en van de natuur, de ruimte en de rust om je heen.

Langzaam wakker worden met een heerlijke yoga les van een half uur, of misschien ga je liever een stukje wandelen en neem je vast een duik in het natuur zwembad.
Dan vul je je buik met een gezond maar heerlijk ontbijt.

Na het ontbijt heb je even tijd voor jezelf. Om vervolgens lekker aan de gang te gaan met de activiteit van die dag. Een workshop of een wandeling. 
De workshops zijn ontspannend en gaan over allerlei aspecten van gezond leven. 2 x koken we samen de lunch van die dag in een kookworkshop.

De lunch is gezamelijk of in de vorm van een picknicklunch.
’s Middags heb je vrij of krijg je je massage, een ‘love your healthy life” coaching sessie of een andere activiteit die je zelf bijboekt.

Het eten ’s avonds doen we gezamelijk of je neemt het mee naar je eigen tent. Dit ligt een beetje aan de dag en aan de groep. Iedereen moet zich vrij voelen om zich terug te kunnen trekken als daar behoefte aan is.

De maaltijden zijn volledig plantaardig, en bevatten alle voedingsstoffen die je nodig hebt maar zo weinig mogelijk stoffen die belastend zijn voor je lichaam. Doordat je deze week stressloos leeft, omgeven door de natuur en in ritme met de natuur, is deze week een weldaad voor je lichaam en je geest. Je lichaam heeft tijd om zich van veel opgeslagen gifstoffen te ontdoen en nuttige voedingsstoffen aan te vullen. Je hormoonbalans kan zich herstellen (dit geldt ook voor mannen!) doordat je in ritme met de natuur leeft. De massage en de soundhealing zijn niet alleen ontspannend maar brengen je ook energetisch in balans.

En door de workshops en de coaching sessie neem je ook informatie mee naar huis waarmee je wat gezondere gewoontes door kunt voeren in je dagelijks leven.

Data::

Individueel is dit programma ook mogelijk op andere data. Stuur hiervoor een mail naar info@portugalnaturelodge.com voor prijzen en mogelijkheden. 

Data voor 2024 volgen snel, stuur een mailtje als je geïnteresseerd bent. 

Het programma is inclusief:
*** Dit is een minimaal programma. Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen er dingen gewijzigd worden maar het zal zeker niet minder worden!

 • 6 overnachtingen in één van onze tenten met eigen badcel
   
 • 6 x diner
   
 • 5 x lunch
   
 • 6x ontbijt
   
 • kruidenthee, kombucha en waterkefir
   
 • elke dag een gezonde snack
   
 • 5 x 30 minuten (yin-)yoga gevolgd door meditatie in de ochtend
   
 • 3 x laag-drempelige workshop over gezond leven met 2 keer gezamelijk koken
   
 • 1 60 minuten ontspannende massage
   
 • 1 gezamelijke soundhealing sessie
   
 • 1 wandeling met gids in de prachtige omgeving
   
 • natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten bij de tent
   
 • een 40 minuten gezond leven coaching sessie met Joke
   
 • alle recepten van de maaltijden en snacks neem je mee naar huis
   
 • een welkomstpakket

Prijs per persoon als je met 2 personen de tent deelt:

 • €975 voor 6 nachten in de safaritent of de lodgetent
 • €945 in een yurt

Prijs op basis van een bezetting met 1 persoon:

 • €1250 voor 6 nachten in de safaritent of de lodgetent
 • €1220 in een yurt