Portugal Nature Lodge ligt op het landgoed Monte Malhadins, een prachtig stukje aarde van 7,5 hectare (75000 m2) met heuvels met kurkeiken en veel andere bomen, sruiken, planten, bloemen en kruiden.
Het ligt vlakbij het leuke Alentejaanse witte dorpje Troviscais in het Parque Natural Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina (klik hier voor een kaartje) Dit park is door de Portugal in het leven geroepen om te veel en te hoge bebouwing in de kuststrook tegen te houden. En dat is goed gelukt. Hier vind je nog veel prachtige strandjes zonder bebouwing op de achtergrond.

We hebben dit land in oktober 2008 gekocht, toen het al jaren niet gebruikt was. Alles was overwoekerd, er was geen electra of waterleiding, geen huis, alleen de resten van het boerderijtje wat hier ooit heeft gestaan.  We hebben een bron laten slaan, electra aan laten leggen en heel veel land vrijgemaakt om de tenten neer te zetten en paadjes te maken. Er ligt nu electra, waterleiding en riolering over het hele terrein. Alle tenten hebben een eigen badcel met een ´normaal´ toilet, een keukentje met koelkastje en electra.
Alle tenten staan op een houten platform op pootjes.
Centraal is er het natuurzwembad, heerlijk om even af te koelen. Daar zijn ook loungebedjes en een houten huis met boeken om te lezen en wifi. 
Ons eigen huis staat bij de ingang van het terrein. Er is geen echte receptie maar meestal is één van ons in de buurt voor vragen. Uiteraard zorgen we dat we er zijn als je aankomt.

Een korte rondrit over het terrein van Portugal Nature Lodge (update binnenkort want de tipi’s staan er niet meer en het zwembad is nu veel mooier!)

 

 

Waar ligt het precies
Het ligt in de zuidwest Alentejo, ongeveer 40 km ten noorden van de Algarve en 80 km van Lagos, tussen de badplaatsjes Zambujeira do Mar en Vila Nova de Milfontes. Het dichstbijzijnde stadje is Odemira.
Hemelsbreed liggen we 10 km van de kust, maar het zijn 20 autokilometers. Files zijn hier over het algemeen nog een onbekend fenomeen, dus je bent zo op het strand.

Wij zijn zowel vanaf Faro (ruim 1,5 uur) als vanaf Lissabon (ruim 2 uur) goed bereikbaar.
Bij boeking krijgt u van ons een uitgebreide routebeschrijving toegestuurd.

Ons adres is:
Peter Minnaar en Joke Geertsma
Monte Malhadins
Apartado 2646
7630-488 Troviscais
Portugal

Onze coördinaten:

37° 39’ 04.00” N

 8° 40’ 53.00” W

Of zoek op Troviscais, Odemira. Postcode 7630-488.