Orchideeën in Zuidwest Portugal

In het vroege voorjaar vind je in Zuidwest Portugal diverse soorten orchideeën in het wild. We hebben al verschillende gasten gehad die op hun buik in het gras liggen om deze schoonheden op de foto te nemen.

De meest voorkomende orchidee op het terrein van Portugal Nature Lodge, en daaromheen, is de tong orchis. Deze vind je in het wit, lichtpaars en bordeaux.

Maar als je goed kijkt zie je allerlei verschillende soorten orchideeën. Zoals de bijenorchis, de vlinderorchis en de aspergeorchis. 

Sommige zijn erg klein, maar dit zijn vaak de mooiste. 

Het begint al vroeg, begin februari, met de Harlekijn. Tot half april zal je zeker orchideeën tegenkomen. Daarna nemen andere bloemen het over. 

Portugal Nature Lodge gaat eind maart open, en dit is een prachtige tijd om orchideeën te komen zien en fotograferen. Het is nog niet te heet in deze tijd van het jaar, maar over het algemeen warm genoeg om te kunnen genieten van het buitenleven. Je kunt in deze tijd nog lange wandelingen maken, maar ook luieren bij het zwembad. Zwemmen kan ook zeker al! 

Ook langs de kust is de natuur op zijn mooist in deze tijd van het jaar. En voldoende terrasje om bij te komen met een drankje na een bloemensafari!

 

Tong orchis op Portugal Nature Lodge
Tong orchis
Harlekijn orchis op Portugal Nature Lodge
Harlekijn orchis