Restaurants

Uit eten gaan is in Portugal nog steeds vrij goedkoop. Ook kan je hier nog eens een rondje geven zonder pijn in je portemonnee.
In Troviscais zijn 2 cafes waar je ook voor een simpele maaltijd terecht kunt. Voor restaurants kan je terecht in alle grotere plaatsen in de buurt. Sao Luis, Odemira, en uiteraard in alle kustplaatsjes. De vis is meestal het best in de kustplaatsjes.
Naast de traditionele portugese keuken zijn er de laatste jaren een aantal hippere restaurantjes bijgekomen, wat zeker fijn is als je niet zo’n vlees of vis eter bent. 

Wat je zeker ook een keer moet doen: haal een afhaalpizza, koop een fles wijn, en zoek een mooi plekje op het strand bij zonsondergang. 

Pastelerias serveren koffie en allerlei zoets, en meestal soep en broodjes voor de lunch. Dit is de portugese trots, en dat is te zien aan het aanbod!
Er zijn ook voldoende grote supermarkten in de buurt om je eigen boodschappen te doen, en in de keuken bij de tent je eigen maaltijd te bereiden. Mooi uitzicht tijdens het eten gegarandeerd! 


Uitgaan

In het hoogseizoen is er vaak wel een baila in één van de omringende dorpen, een portugese dansavond. Meestal vooraf gegaan door een processie of optocht, en soms met goedkope wijn, sangria of sardientjes. Erg leuk om een keer mee te maken. Jong en oud neemt hieraan deel.

In Vila Nova de Milfontes zijn diverse bars, discotheken en clubs voor het nachtleven. Een enkele keer is er muziek op het strand. Maar houdt er rekening mee dat alles hier kleinschalig en vrij eenvoudig is, zoals het leven hier ook is.