Eten bij de tent

Elke tent heeft een eigen keuken, dus je kunt al je maaltijden zelf verzorgen. Maar mocht je geen zin hebben om te koken, maar toch graag van het uitzicht op je eigen terras genieten tijdens het eten; Joke kookt 2 a 3 keer per week ’s avonds heerlijke plantaardige maaltijden die we bij je tent brengen. Informeer even wat mogelijk is tijdens jouw verblijf. 

Ook kan je ontbijt bestellen, een mand vol lekkers bij je tent elke ochtend. Onze ontbijtjes zijn vegan, maar dat vind eigenlijk nooit iemand een probleem. En als je wel eieren eet, dan doen we er wat eieren van onze eigen kippen bij. 

Restaurants

Uit eten gaan is in Portugal nog steeds vrij goedkoop. Ook kan je hier nog eens een rondje geven zonder pijn in je portemonnee.
In Troviscais zijn 2 cafes waar je ook voor een simpele maaltijd terecht kunt. Voor restaurants kan je terecht in alle grotere plaatsen in de buurt. Sao Luis, Odemira, en uiteraard in alle kustplaatsjes. 
Naast de traditionele portugese keuken zijn er de laatste jaren een aantal hippere restaurantjes bijgekomen, wat zeker fijn is als je niet zo’n vlees of vis eter bent. 

Hier vind je meer info over vegan en vegetarische mogelijkheden.

Wat je zeker ook een keer moet doen: haal een afhaalpizza, koop een fles wijn, en zoek een mooi plekje op het strand bij zonsondergang. 

Pastelerias serveren koffie en allerlei zoets, en meestal soep en broodjes voor de lunch. Dit is de portugese trots, en dat is te zien aan het aanbod!
Er zijn ook voldoende grote supermarkten in de buurt om je eigen boodschappen te doen, en in de keuken bij de tent je eigen maaltijd te bereiden. Mooi uitzicht tijdens het eten gegarandeerd! 


Uitgaan

In het hoogseizoen is er vaak wel een baila in één van de omringende dorpen, een portugese dansavond. Meestal vooraf gegaan door een processie of optocht. Erg leuk om een keer mee te maken. Jong en oud neemt hieraan deel.

In Vila Nova de Milfontes zijn diverse bars, discotheken en clubs voor het nachtleven. Een enkele keer is er muziek op het strand. Maar houdt er rekening mee dat alles hier kleinschalig en vrij eenvoudig is, zoals het leven hier ook is.