De mongoolse yurt

Slapen in een mongoolse yurt is een beleving op zich. De lage ronde tent met de opening in het dak naar de hemel is heeft iets magisch. In je bed liggend kijk je door de opening naar de sterren, ’s morgens is het eerste wat je ziet de blauwe lucht. Uiteraard kan het dak dicht als het mocht gaan regenen!

De luchtstroom binnen de yurt zorgt ervoor dat nooit te warm wordt in de tent.

De yurt komt uit Mongolie, en is beschilderd in een traditioneel mongools design. 

Het is een superromantische en gezellige tent voor 2 personen, maar er kan makkelijk een gezin in leven.
Er staat een bedbank waar 2 kinderen op kunnen slapen, en eventueel kan er nog één op een matras op de vloer. Met gordijnen krijgen ze een eigen hoekje in de tent. 
De yurt staat op een houten vloer die is voorzien van kleden.

Het betere buitenleven

Buiten de yurt, op je eigen terras, kijk je uit over de hele vallei en op de heuvels van de kuststreek. Tijdens het koken in de buitenkeuken, op het terras of in de hangmat onder de kurkeiken, overal geniet je van dit uitzicht. Tegelijkertijd is het een heel beschut plekje, zo tussen de kurkeiken en pijnbomen.

Naast de tent staat een houten huisje met de prive-badkamer met douche en toilet. 
In de badkamer liggen handdoeken, en de bedden zijn opgemaakt met zongedroogd beddengoed. In de keuken, met koelkastje en 2 gaspitjes, staat alles wat je nodig hebt om te koken. Alleen het eten hoef je zelf mee te nemen.

Tent & Ontbijt

Geniet van de luxe van een lekker ontbijtje met lokale en zelfgemaakte ingredienten dat ´smorgens bij de tent wordt afgeleverd. Alleen nog zelf klaarmaken.