Hoe Eco is Portugal Nature Lodge?

Al adverteren wij er niet direct mee, wij vinden het vanzelfsprekend om met respect met de natuur om te gaan en het milieu zo min mogelijk te belasten. We zitten in een prachtig natuurgebied en dat willen we natuurlijk graag zo houden.

Onze tenten staan op een houten platform op paaltjes boven de grond, dus de natuur kan daaronder gewoon zijn gang gaan.
We hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke producten om het hout te beschermen waar dat mogelijk was.

Het drinkwater komt uit eigen bron en het afvalwater gaat naar een biologische septic tank, waardoor veel afvalstoffen in het water al worden afgebroken. Als het water uit de septic tank komt, loopt het in een rietveld, waar het verder wordt gezuiverd. Het water wat daar uit loopt is schoon genoeg om te gebruiken voor irrigatie.
Om de septic tank zo min mogelijk te belasten maken we gebruiken van ecologische schoonmaakmiddelen en vragen we onze gasten om er ook zoveel mogelijk rekening mee te houden. Gebruik alsjeblieft geen chemische middelen, zoals vanish, om de vlekken uit de was te halen en maak gebruik van de milieuvriendelijke was en schoonmaakmiddelen die wij aanbieden. Chemicalen doden de goede bacterien in onze septic tank. WC-papier kan gewoon in het toilet maar gebruik het spaarzaam, geen grote proppen, en ook niets anders als wc-papier.

Het water in het zwembad komt uit onze eigen bron en zuiveren we door middel van ionisatie en zout. Het water bevat zo een minimale hoeveelheid chloor en zout. Helemaal zonder kan helaas niet met de zomerwarmte en drukte.  

We hebben een eigen biologische moestuin die we elk jaar een stukje groter proberen te maken, zodat we hier het grootste deel van de groenten voor de maaltijden die we koken uit kunnen halen. 
We koken vegetarisch en met weinig zuivel (maar toch heel lekker smiley), de eieren die we gebruiken komen van onze eigen kippen of van andere gelukkige kippen uit de buurt . 

We zijn aangesloten op het electriciteitsnet voor onze energie, met ondersteuning van zonnepanelen. In de tenten worden spaar- en ledlampen gebruikt en het enige andere electrische aparaat is een klein koelkastje. Op het terrein en buiten maken we zo veel mogelijk gebruik van zonnelampen. 

Ons eigen warme water komt uit een zonneboiler, voor de tenten is dit helaas nog erg duur en werken we met een geiser en gasflessen. 
We vragen onze gasten om te genieten van de luxe van het water en de electra bij de tent, maar het niet te verspillen.

Helaas is het hier niet mogelijk om met het openbaar vervoer rond te reizen, dit rijdt hier nauwelijks. Een auto is echt noodzakelijk om naar de winkels en het strand te gaan. Als je een heel sportieve fietser bent dan kan het uiteraard ook op de fiets.