Wandelen Zuid West Alentejo Portugal

De omgeving van Portugal Nature Lodge is geweldig om te wandelen. Er is hier nog weinig bebouwing, je kunt kilometers door de natuur lopen zonder bebouwing tegen te komen. Ook langs de kust! Omdat de kuststrook deel uitmaakt van het natuurpark Costa Vicentina e Sudoeste Alentejano is bebouwing in veel delen niet toegestaan. 

Voor allerlei wandelmogelijkheden in de wijde omgeving kan je terecht op de site van de Rota Vicentina .

Wandelingen vanuit Portugal Nature Lodge

Wandelen vanuit Troviscais naar de rivier de Mira

Op de site van de Rota Vicentina vind je ook de beschrijving van de wandeling die begint in ‘ons’ leuke dorpje, Troviscais. 10 minuutjes wandelen naar het startpunt van de route Troviscais to Mira .

Deze route is 11,5 km vanuit het dorp, 13 km als je vanaf je tent begint met wandelen. Maar er zijn ook kortere routes naar de rivier en terug. 
Drink een kopje koffie in het dorp als de dag net begint voor je vertrekt. En eindig met een drankje of een lunch in het cafe als je weer terugkomt en je moeie voeten rust wilt geven. Het geeft zo’n heerlijk vakantiegevoel !

Casa Branca

Casa Branca is een steiger in de rivier de Mira waar vroeger de schepen aanmeerden die rijst vanuit de rijstpakkerij in Odemira vervoerden naar Lissabon. Passagiers konden hier ook opstappen. 
De steiger is in 2022 verbeterd waardoor je nu heerlijk in de rivier kunt zwemmen. Het is een heel natuurlijke plek, er is dan ook geen horeca aanwezig. Via een uitgepijlde (rustige) mountainbike route kan je door de bossen naar de steiger toelopen en weer terug naar het dorp. 

Korte wandelingen

Veel van onze gasten maken allerlei korte wandelingen naar het dorp en vandaar een paadje in of naar de rivier en weer terug. Je ziet de mogelijkheden wel als je hier bent of je kunt het natuurlijk altijd aan ons vragen!

Prachtige wandelroutes iets verder weg

Wandeling naar Pego das Pias

Pego das Pias is een meertje met een grote rots in het midden in het riviertje de Torgal. Een prachtig natuurgebied! Je kunt vanuit her meertje een kloof in zwemmen, een speciale ervaring. Of je kunt bovenlangs over de rotsen de kloof in lopen. 
Ooit een verborgen paradijs, nu bij iedereen bekend want in veel reisgidsen genoemd, maar nog steeds heel mooi om naar toe te lopen voor een duik of om gewoon van de natuur te genieten. 
Hiervoor moet je wel eerst met de auto naar de brug over de Torgal rijden, ongeveer 10 km van hier. De rondwandeling is ongeveer 7 km.

Rota Vicentina

De Rota Vicentina is een non-profit organisatie die wandelingen uitzet en beheert in het kustgebied tussen Santiago de Cacem en Lagos in de Algarve. 
Er zijn 2 lange afstand wandelroutes, het Vissermanspad dat langs de kust loopt en de Historische route die meer door het binnenland gaat. 
Beide prachtig, het vissermanspad is wel zwaarder door het vele mulle zand en minder schaduw. 

Je kunt stukken van beide lopen door je auto op een punt neer te zetten en je met de taxi heen of terug te laten brengen . Echt de moeite waard

Maar er zijn ook veel rondwandelingen te vinden op de site die prachtig zijn.

Langs en over de rivier naar Odemira

Ook mogelijk: een kano-tocht over de Mira naar Odemira waar je het stadje kunt bezichtigen en lunchen in het park of op het altijd drukke pleintje. De wandeling terug is ongeveer 12 km. Afhankelijk van het tij kan de volgorde ook andersom zijn.
Ben je niet zo gek op kanoën dan is het ook mogelijk om met de bus of taxi heen of terug naar Odemira te gaan.

Georganiseerde wandelvakantie

Wil je van te voren graag in overleg je wandelvakantie vastleggen? Laat het ons weten.

We kunnen dan in overleg de wandelingen bepalen die je wilt doen en zorgen voor een routebeschrijving of GPS route. Wij kunnen het vervoer voor je regelen en zorgen voor een energierijk ontbijt en als je dat wilt een picknick lunch. Zelfs vol pension is mogelijk. 

De prijs is afhankelijk van je wensen, maar dit bespreken we uiteraard.

Koereigers aan de Mira
Koereigers aan de Mira

 

Kust bij Porto Covo
De ruige kust van de Zuid-Alentejo. Over de kliffen en duinen, langs mooie strandjes en baaitjes, waar je zelden iemand tegenkomt.

 

Wandelen zuid west Portugal
Prachtige uitzichten