Wandelarrangement

Onze routebeschrijvingen kunnen door alle gasten gebruikt worden, maar het wandelarrangement van een week biedt meer.

Op de dag van aankomst overleggen we met een drankje en een hapje hoe we de wandelweek zullen indelen. In principe is er voor elke dag een andere wandeling, maar je kunt zelf ook rustdagen inlassen natuurlijk.
We hebben langere en kortere wandelingen. Een aantal wandelingen zijn alleen te maken als je in het bezit bent van een (huur)auto, die wij eventueel bij het eindpunt kunnen parkeren.
Eén van de wandelingen wordt gecombineerd met een kanotocht over de rivier de Mira. Vrijwel dezelfde route heen en terug, maar vanuit een heel ander gezichtspunt.

Een aantal weken voor het begin van je vakantie ontvang je een korte beschrijving van de verschillende wandelingen, zodat je vast kunt voorbereiden.

Elke dag begint met een lekker ontbijt, dat wij bij de tent brengen. Wij zorgen ook voor een lunchpakket op dag 2 t/m 7.
Op sommige wandeldagen zal de lunch verzorgd zijn onderweg, dit is afhankelijk van de wandeling.
Ook het avondeten wordt geregeld. Soms bij ons op het terras, andere dagen gecatered bij de tent of bij een restaurant in de buurt. Altijd inclusief drankjes, voorafje, toetje en koffie of thee.

De wandelweek zou er zo uit kunnen zien:

Koereigers aan de Mira

Dag 1: dag van aankomst. Ontvangst met een hapje en een drankje, bespreking van de indeling van de week. Eventueel kan er al een korte wandeling gedaan worden in de buurt of langs de kust.

Dag 2: Het verkennen van de omgeving. Rondwandeling van 14 km vanaf het terrein door de heuvels met kurkeiken en verlaten boerderijen naar de Mira. Je volgt de Mira een aantal kilometer, om vervolgens terug te keren naar Troviscais en af te koelen met een koud drankje bij het cafe.
Kust bij Porto Covo
Dag 3: De ruige kust van de Zuid-Alentejo. Over de kliffen en duinen, langs mooie strandjes en baaitjes, waar je zelden iemand tegenkomt. Een rondwandeling, of eventueel rijden wij mee en parkeren de auto voor je op het eindpunt.

Dag 4: 3-dorpen tocht door de Serra de Cercal naar Vale Porquinhas met zijn mooie waterval. De wandeling voert door Troviscais, via de zingende molen naar Vale Bejinha en Sao Luis, en vervolgens door het ‘gebergte’ van Cercal naar Rocha d’agua d’alta (Rots van het hoge water), een meestal droogstaande waterval, maar altijd een prachtig plekje! Een wandeling van 20 km, wij zorgen dat de auto op het eindpunt komt.


Koeien onderweg
Dag 5: Kano-tocht over de Mira naar Odemira waar je het stadje kunt bezichtigen en lunchen in het park of op het altijd drukke pleintje. De wandeling terug is ongeveer 12 km. Afhankelijk van het tij kan de volgorde ook andersom zijn.
Ben je niet zo gek op kanoën dan is het ook mogelijk om met de bus heen of terug naar Odemira te gaan.

Dag 6: Pego das Pias. Een prachtige wandeling vanuit het dorp Troviscais naar de Torgal, een zijrivier van de Mira. De wandeling volgt deze rivier tot aan een sprankelend helder meertje, Pego das Pias. Tijd om te picknicken en zwemmen, en daarna nog een stukje verder te lopen over de rotsen naar de waterval.
Teruglopen is mogelijk op dezelfde dag, maar eventueel kunnen wij je ook ophalen.

Dag 7: Een stukje binnenland door heuvels met kurkeiken en olijfbomen, of nog een keertje langs de kust, maar nu een ander stukje. We hebben keuze uit nog een aantal wandelingen die iets verder weg zijn, maar absoluut de moeite waard.

Een dagje naar de kust van de Algarve of de uitgestrekte binnenlanden van de Alentejo behoren ook tot de mogelijkheden.
Net als een wandeling gecombineerd met cultuur van één van de oude vestingstadjes, Romeinse opgravingen of een stad als Evóra en de nabijgelegen steencirkel Os Almendros.
Het arrangement kan uitgebreid worden met één of meer dagen, met alleen verblijf of ook vol-pension. Geef ons je wensen door, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.
Wij doen geen transport, maar kunnen wel met onze auto meerijden om de huurauto op een afgesproken punt te parkeren. Voor de wandelingen in de buurt (een straal van ongeveer 25km) is dit inbegrepen in het arrangement.

De prijs van het arrangement, bovenop de prijs van het verblijf, is €195 per persoon. Dit is exclusief de kanotocht, waarvan de prijs pas volgend jaar bekend zal worden (ongeveer €35 per persoon).