Restaurants

Uit eten gaan is in Portugal nog echt goedkoop. Ook kan je hier nog eens een rondje geven zonder pijn in je portemonnee.
In Troviscais zijn 2 cafes, en voor restaurants kan je terecht in alle grotere plaatsen in de buurt. Sao Luis, Odemira, en uiteraard in alle kustplaatsjes. Sardientjes aan het strand bij zonsondergang, dat kan in Vila Nova de Milfontes. Traditionele gerechten met bijvoorbeeld vlees van het zwarte varken en schelpdiertjes eet je voor een minder dan een tientje in São Luis.

Of neem een afhaalpizza mee, koop een fles wijn, en zoek een mooi plekje op het strand. 
De keuze voor vegetariërs is ook steeds beter, in tegenstelling tot een paar jaar geleden zijn er nu wel een paar restaurants met één, of soms zelfs meer, vegetarische gerechten op de kaart.
Pastelerias serveren koffie en allerlei zoets, en meestal soep en broodjes voor de lunch. Dit is de portugese trots, en dat is te zien aan het aanbod!

Er zijn ook voldoende grote supermarkten in de buurt om je eigen boodschappen te doen, en in de keuken bij de tent je eigen maaltijd te bereiden. Mooi uitzicht tijdens het eten gegarandeerd! 


Uitgaan

In het hoogseizoen is er vaak wel een baila in één van de omringende dorpen, een portugese dansavond. Meestal vooraf gegaan door een processie of optocht, en soms met gratis wijn, sangria of sardientjes. Erg leuk om een keer mee te maken. Jong en oud neemt hieraan deel.

In Vila Nova de Milfontes zijn diverse bars, discotheken en clubs voor het nachtleven. Een enkele keer is er muziek op het strand. Maar houdt er rekening mee dat alles hier kleinschalig en vrij eenvoudig is, zoals het leven hier ook is.